Monstruzan zločin u Srbiji
0

Žena u dvorištu pronašla rastrgan leš bebe

Sarajevo-x.com
Foto: Press.rs
Foto: Press.rs
Vesna Jončić, domaćica iz Pirota, pronašla je u svom dvorištu ostatke novorođenčeta koje su rastrgli psi lutalice! Ona kaže da je bila šokirana kada je vidjela tijelo bebe bez ruku i nogu, i da još pije lijekove za smirenje zbog stresa koji je doživjela, prenosi Press ovu monstruoznu priču.

Policija i dalje traga za majkom koja je rodila zdravu bebu i ostavila je na ulici.

Raskomadano tijelo je pronađeno u srijedu ujutro i to u blizini pirotske bolnice.

Vesna Jončić koja je pronašla ostatke bebe je izjavila da je izašla da uzme drva ispred kuće i da je zatekla jeziv prizor.

"Vidjela sam ostatke novorođenčeta bez ruku i nogu! Bilo je strašno! Nekako sam smogla snage da otrčim do kuće i pozovem policiju, koja je došla i obavila uviđaj. Kada pomislim na prizor koji sam vidjela, diže mi se kosa na glavi. Od velikog stresa i straha pijem lijekove za smirenje", kaže Vesna za Press.

Pored Vesne, tijelo je vidio i radnik obližnje firme 'Eroz' koji je također pozvao policiju i obavjestio je da je vidio dijelove tijela novorođenčeta rasute po dvorištu. Policija je je utvrdila da su vjerovatno psi lultalice rastrgali bebu.

"Obdukcijom je utvrđeno da je beba rođena živa i zdrava. Njeno tijelo pronađeno je na travnjaku bez ruku i nogu. Ostaci novorođenčeta su predati Zavodu za sudsku medicinu u Nišu sa zahtjevom da se izvrši obdukcija i utvrdi da li je došlo do krivičnog djela ubistva", izjavio je lokalni tužilac u Pirotu