Spreman na sve
0

Željko Mitrović nastavlja sukob s Hrvatskom

FENA
Željko Mitrović
Željko Mitrović
Nakon što je poslije zaplijene njegove jahte "EL Bosco" u Hrvatskoj zbog kršenja propisa odlučio zabraniti reklamiranje hrvatskog turizma na programima Pink televizije te najavio blokadu hrvatske muzike i kinematografije, vlasnik te medijske kuće Željko Mitrović izdao je nalog da se u ponedjeljak svih pet aviona kompanije "Air Pink“ s pravnim timovima zaputi u Bruxelles, Strasbourg, Berlin, London i Hrvatsku.

Kako se navodi u njegovu saopćenju, oni će tamo odnijeti obimnu dokumentaciju “o selektivnom provođenju hrvatskih propisa, nezakonitom poslovanju carinskih tijela Republike Hrvatske i dokumentaciju kojom će se nedvosmisleno ukazati na korupciju unutar različitih institucija".

U Mitrovićevim izjavama za beogradske medije se navodi kako mu se finansijski gubitak još nije desio, te da je spreman na sve.

“Operacija nadoknađivanja štete vezane za slučaj El Bosco još nije ni počela. Namjeravam da štetu nadoknađujem na najmanje pet različitih načina. Oročio sam da ću barem tri godine da izgubim jahtu. Vrlo brzo će se razotkriti ko sve stoji iza ovog slučaja i za koga se namješta ova besramna licitacija”, rekao je Mitrović.

Međutim, uprkos tvrdnjama čelnih ljudi s Televizije Pink da su im reklamni blokovi stopostotno popunjeni, te da zbog toga ukidanja reklamiranja hrvatskog programa neće biti na gubitku, računi te televizije su u blokadi.

Poduzeću za informiranje i marketing “Pink international company” u sklopu koje su radio i TV, koja je u vlasništvu Željka Mitrovića, blokiran je račun od 2. augusta. Prema podacima Narodne banke Srbije ova kompanija duguje oko 12,2 miliona dinara (oko 120 hiljada eura), a u proteklih dvanaest mjeseci račun joj je bio blokiran ukupno 116 dana, dok ostale Mitrovićeve kompanije nisu u blokadi.