Regija
0

Željko Mitrović: Dao bih svoj život da spasim djevojku koju je usmrtio moj sin

Klix.ba
Aleksandar i Željko Mitrović (Foto: Kurir-info.rs)
Aleksandar i Željko Mitrović (Foto: Kurir-info.rs)
Željko Mitrović, vlasnik TV Pink, u šoku je nakon što je njegov sin Aleksandar (20) usmrtio BMW-om X5 sedamnaestogodišnju A. B. kod okretnice autobusa u Beogradu.

U izjavi za Telegraf Mitrović navodi da bi dao svoj život da može da vrati vrijeme i spriječi tragediju koja je odnijela jedan mladi život. Mitrović kaže da ne postoji način da izrazi bol prema porodici nastradale.

"Ovo je tragedija nemjerljivih razmjera i ne znam kako da izrazim svu bol koju osjećam zbog smrti nesretne djevojke koju je kolima usmrtio moj sin Aleksandar", kaže Željko gotovo kroz suze i dodaje:

"Rado bih svoj život zamijenio za njen i učinio bih sve na ovom svijetu, odrekao bih se svega što imam da mogu da promijenim zlu sudbinu koja nas je sve zadesila. Aleksandar je uvijek bio najsvjetlija tačka moje porodice, predobro stvorenje koje nikad nije probalo alkohol, koje nije pušilo, vrijedan student, skromna osoba. Nikada nije bio bahat, nikada nije divljao u saobraćaju. Živio je u Londonu, gdje sam ga namjerno sklonio od svega. Došao je na raspust na mjesec dana i ovo se desilo".

Željko je otkrio da je njegov sin poslije nesreće dobio napad panike i nakon što je otišao s mjesta nesreće želio je da se vrati, ali je doživio takav šok da nije umio više ni da vozi.

"Ne želim da ga pravdam, da me niko pogrešno ne razumije, ali čim me je pozvao rekao je da će se ubiti, da ne zna šta da radi i da želi da ide u policiju, ali ne zna ni gdje je, ni kako da ode. Otišao sam odmah po njega i odvezao ga u stanicu policije", otkriva Mitrović za Telegraf.

U toku je policijska istraga koja će ustanoviti kojom se brzinom kretao automobil kojim je upravljao Aleksandar Mitrović, kao i da li su tačne izjave svjedoka da je u momentu udara na semaforu bilo crveno svjetlo za pješake.

Blic piše da je Mitrović mlađi usmrtio Andreu Bojanić, koja je završila treći razred Četrnaeste beogradske gimnazije. Bila je odlična i primjerna učenica, a poginula je dok se vraćala kući, nedaleko od svog stana u kojem je živjela s majkom.