Regija
0

Željko Milovanović došao u Beograd da nekog likvidira?

SRNA
Željko Milovanović
Željko Milovanović
Željko Milovanović Gavra, osumnjičen za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, došao je u Beograd da nekog likvidira s obzirom na arsenal oružja i opremu za prisluškivanje i praćenje koja je pronađena u beogradskom stanu koji je iznajmio - piše beogradska štampa.

"Blic" navodi da je ovakav zaključak konstantovan i na sinoćnjoj sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije kojom je predsjedavao predsjednik Republike Boris Tadić.

"Večernje novosti" pišu da se sumnja da njegov dolazak u Beograd prije nekoliko dana nije bio slučajan i dodaju da postoje operativna saznanja da je pripremao novu likvidaciju, ta da je u toku istraga ko je bio potencijalna meta.

List navodi da Milovanović, koga danas treba da sasluša istražni sudija, negira umiješanost u ubistvo Pukanića i sa, kako se dodaje, "karakterističnim osmijehom, koji nije skidao čak ni kada su mu policajci stavljali lisice na ruke, odbija da kaže bilo šta o likvidaciji".

"O tome nemam šta da vam kažem", bio je jedini odgovor Milovanovića na pitanja operativaca Uprave kriminalističke policije MUP Srbije o zločinu. 

"Novosti" pišu da su na lociranju i hapšenju Milovanovića već nekoliko dana intenzivno radili inspektori beogradske policije i policije Republike Srpske, te da je "od kolega preko Drine prije sedam dana i potekla početna informacija da se sumnja da je Milovanović u Beogradu".

Pojedinili beogradski listovi navode da je Milovanović uhapšen ispred zgrade u kojoj je stanovao u beogradskoj četvrti Dorćol, pokušavši da se spasi skokom u rijeku i potegnuvši pištilj na policajce, dok drugi ističu da je uhapšen kada je ušao u stan.
U iznajmljenom stanu je zatečen arsenal oružja i druge opreme - dva "škorpiona", šest pištolja, municija, IC uređaji, prigušivači. Milovanović je spremio i nekoliko perika, kao i par lažnih brkova, kako bi se prerušavao. 

"Pres" piše da je Milovanović, zvani još i Letač i Sjeverni vjetar, lociran preko starog mobilnog telefona u centru Beograda, a kod sebe je imao srpsku ličnu kartu na lažno ime Dragan Milovanović, falsifikovani pasoš Slovenije na ime Miroslav Šipka i lažnu vozačku dozvolu iz Slovačke. 

Milenko Kuzmanović, koji je u subotu, 30 maja uhapšen u Srbiji, dao je sinoć iskaz istražnom sudiji, ali negira umiješanost u ubistvo Pukanića, navodeći da mu je sve "napakovano".

Hrvatski novinar i vlasnik nedeljnika "Nacional" Ivo Pukanić ubijen je 23. oktobra prošle godine u centru Zagreba, od eksplozije bombe podmetnute pod njegov automobil.

U zatvoru u Srbiji nalazi se i kontroverzni srpski biznismen Sreten Jocić - Joca Amsterdam, koga hrvatska štampa označava kao naručioca ubistva.