Regija
46

Zdravstveno stanje Jovanke Broz loše, na aparatima je u šok sobi

Anadolija
Jovanka Broz
Jovanka Broz
Zdravstveno stanje Jovanke Broz, koje se prije dva dana ozbiljno pogoršalo, nepromijenjeno je i ona se i dalje nalazi u šok sobi, potvrdio je za Anadoliju dr. Zlatibor Lončar iz Urgentnog centra Beograd.

"Loše je i nalazi se u šok sobi“, kazao je Lončar.

Jovanka Broz, udovica nekadašnjeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita primljena je 23. augusta u Urgentni centar u Beogradu u lošem zdravstvenom stanju, polusvjesna, problemima sa mokrenjem i sa dekubitalnim ranama, od kojih su neke bile otvorene.

Odmah su preuzete mjere reanimacije, a početni rezultati anliza Jovanke Broz, prema riječima dr. Lončara, ukazivale su na početak sepse.

Prije dva dana njeno stanje se pogoršalo, a kako su ljekari naveli, problemi su kardio-respiratorne prirode i ona je stavljena na aparate za vještačko disanje.

"Gospođa Broz u ovom trenutku nije životno ugrožena, ali s obzirom na njenih 90 godina, i na to da duže od mjesec dana leži u bolnici, sve bi, nažalost, moglo da ide u tom pravcu", kazao je tada za srbijanske medije prof. dr Miljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije.

Jovanka ima i rak kože, ali ljekari tvrde da taj karcinom za nju ne može da bude fatalan, prenijeli su mediji u Srbiji. Također, ljekari su kod Jovanke utvrdili novi maligni proces na plućima, kao i vodu u plućnoj maramici.

Prognoze ljekara nisu optimistične.