Nagla promjena
0

Zbog toplijeg vremena umrle četiri osobe u Osijeku

SRNA
Tokom vikenda u Osijeku su zbog naglog otopljenja preminule četiri osobe s kardiološkim problemima, a zbog pretoplog vremena za ovo doba godine juče je preminula još jedna osoba.

Zbog prvog talasa otopljenja tokom prošlog vikenda u Kliničko-bolčničkom centru u Osijeku odnio je tri života.

Dežurna kardiološka ambulanta KBC-a uče je cijeli dan bila krcata, a dežurni ljekar  Andrea Džumhur rekla je za "Glas Slavonije" da je pritisak pacijenata bio gotovo neizdrživ. 

"Primili smo veliki broj pacijenata sa srčanim problemima, a gužva nije prestajala cijeli dan. Radilo se mnogo više od ambulantnog prosjeka. Nažalost, juče smo zabilježili i jedan smrtni slučaj od posljedica srčanog udara", rekla je Andrea  Džumhur.

Šef županijske Hitne pomoći  Blaženko Vinković precizirao je da su juče samo u dnevnoj smjeni primili oko 160 poziva, a da su ekipe  izlazile na teren 50 puta. "Najviše su našu pomoć tražili kronični neurološki i kardiološki bolesnici", kaže  Vinković koji je upozorio kronične bolesnike da dodatno pripaze na zdravlje u danima koji slijede.

Sljedeća dva dana očekuje se pad temperature  što će biti olakšanje za hronične bolesnike, ali već za vikend dolazi novo otopljenja. Tokom vikenda će temperatura  u Osijeku opet biti iznad 10 stepeni Celzijusovih a ponovo će duvati i  južni vjetar.