Izuzeti rokovnici i kasete
0

Završen pretres kuće Ratka Mladića

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U Beogradu je nešto poslije 15 sati završen pretres porodične kuće haškog optuženika Ratka Mladića, odakle je policija izuzela određenu količinu novca, rokovnike i video-kasete. Tokom osmosatnog pretresa Mladićeve porodične kuće na Banovom Brdu policija je izuzela rokovnike stare 15 do 20 godina i neke video kasete starije od 20 godina, potvrdio je beogradski advokat Svetozar Vujačić.

Vujačić smatra da današnji pretres predstavlja farsu, vjerovatno za međunarodne potrebe.

On je naveo da je pretres izvršen po nalogu sudije za ratne zločine Milana Dilparića i da ništa značajno nije pronađeno.

Vujačić je odbacio kao neistine tvrdnje medija da je policija prilikom pretresa pronašla 90.000 eura i istakao da novac jeste pronađen, ali da se radi o višestruko manjem iznosu koji je simboličan u odnosu na tvrdnje koje su objavljene u medijima.

U kući je tokom današnjeg pretresa bio Mladićev sin Darko, koji se kasno sinoć prvi put nakon šest mjeseci vratio u Beograd.

Vujačić, koji je bio na licu mjesta tokom akcije, kaže da nije došao kao advokat nego kao prijatelj porodice zato što Mladićev sin Darko i njegova supruga Bosa nemaju potrebe za advokatom budući da se protiv njih ne vodi ni krivični, niti prekršajni postupak.

On je dodao da Mladićev sin Darko nema ograničenja kada je riječ o putovanju.

Kuća u Ulici Blagoja Parovića 119. poslednji put je pretresana u decembru 2008. godine, kada je policija istovremeno izvršila pretres na još tri lokacije u Beogradu i jednoj u Obrenovcu.