Regija
0

Zapeo autom na pruzi: Iskočio par sekundi prije naleta voza

Klix.ba
Foto: 24sata.hr
Foto: 24sata.hr
Karlo Matejčić iz Hrvatske bio je na momačkoj večeri i popio nekoliko piva. Na zavoju u Velikoj Gorici izgubio je kontrolu nad volanom, probio ogradu i stao na pruzi. Iskočio je par sekundi prije naleta voza.

"Gospodine, bježite van iz auta, ide voz", riječi su koje i dan nakon nesreće odzvanjaju u glavi Matejčića (27) iz Velike Mlake kraj Velike Gorice.

Nekoliko sekundi nakon što je iskočio, na njegov Volvo S 60 naletjela je lokomotiva i gurala ga 250 metara po pruzi.

"U nedjelju u 3:30 sati vraćao sam se s momačke i te večeri popio četiri ili pet piva. Došao sam do zavoja, bila je magla, izgubio sam nadzor, probio metalnu ogradu i s autom se našao na pruzi", rekao je Karlo za 24satat.hr, koji se još nije oporavio od šoka.

Izašao je iz automobila, pogledao ga, vratio se unutra kako bi ga maknuo s pruge.

"Nisam mogao nikamo, popucalo je sve, i getriba i točkovi, pa sam upalio sva četiri žmigavca i maglenke. Do mene je dotrčao neki gospodin i pitao me jesam li dobro, a zatim mi vikao da bježim iz auta jer ide voz", prepričava Karlo te dodaje da je strojovođa vozio tek 50 kilometara na sat, no nije se dugo mogao zaustaviti.

Iako je napravio sve ga da spasi, automobil star 12 godina će završiti na otpadu.

"Nema ni stražnjeg ni prednjeg dijela, jedino je mašina ostala čitava. Moj Volvo postao je Smart, pravi gradski auto", rekao je.

Iako je tužan zbog automobila, sretan je što je izvukao živu glavu.

"Sreća što se nisam onesvijestio od udarca u metalnu ogradu. Taj 28. septembar svakako ću slaviti kao drugi rođendan. Očevid i zapisnik su napravljeni, a sada čekam daljnji rasplet događaja", rekao Karlo.