Regija
0

Zagrepčanka osvojila 17, 1 milion eura na EuroJackpotu

Klix.ba
Jedna Zagrepčanka odlučila je dvije minute prije isteka roka uplatiti listić preko interneta i okušati sreću u izvlačenju EuroJackpota. Danas je ona dobitnica 17, 1 milion eura.

Sretni brojevi za Zagrepčanku bili su 8, 18, 22, 33, 40 te dodatni brojevi 2 i 8. Hrvatska lutrija obavijestila je porukom ženu da je dobitnica, no ona im se još nije javila iako redovno provjerava svoj korisnički račun na internetu, vjerojatno u nevjerici, objavili su hrvatski mediji.

Tokom ove sedmice će novac od uplata iz svih 14 zemalja koje učestvuju u EuroJackpotu stići na račun Hrvatske lutrije u eurima, a onda ga oni moraju isplatiti u nacionalnoj valuti nakon što plate porez. Dobitnici će tako ostati 13,7 miliona eura koji će joj se automatski prebaciti na račun kojeg Hrvatska lutrija ima u bazi.

Inače, ovo je najveći pojedinačni dobitak ikad osvojen u Hrvatskoj. Vjerovatnost za ovaj dobitak bila je 1: 59,3 miliona.

Do sada je ukupno osvojeno 13 EuroJackpota u Evropi, od toga šest u Njemačkoj, dva u Finskoj, jedan u Danskoj, Norveškoj, Sloveniji i Italiji i sada u Hrvatskoj.