Snijeg visine preko pola metra
91

Zagreb u saobraćajnom kolapsu, otkazana nastava

SRNA
Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr
U Zagrebu je u posljednja 24 sata palo više od pola metra snijega, a pet osnovnih škola na području Zagrebačke županije već je najavilo da sutra neće održati nastavu.

Nastava neće biti održana ni u nekim školama u Zagorju. Ukoliko snijeg nastavi da pada do kraja sedmice, kao što najavljuju meteorolozi, moguće je i da će početak drugog polugodišta biti prolongiran za sedam dana.

Na terenu se nalazi 210 ekipa zimske službe.

Javni gradski prevoz je u zastoju, a slobodan taksi skoro je nemoguće pronaći. Zbog zimskih uslova saobraćaj je u nekim brdskim dijelovima skraćen ili u potpunosti obustavljen.

Odjeljenje za upravljanje u hitnim situacijama angažovalo je dobrovoljce pripadnike Specijalističkih jedinica Civilne zaštite i dobrovoljne vatrogasce da, prema razrađenom planu, čiste snijeg u dogovorenim zonama. U toku je obezbjeđivanje opreme za čišćenje snijega.

Prioriteti za čišćenje snijega u svakom kvartu su zdravstvene ustanove, škole, vrtići, starački domovi, okretišta i trgovi.

Apel građanima da se u okviru svojih mogućnosti i obaveza uključe u čišćenje snijega i stvaranje što boljih uslova za život uputio je gradonačelnik Milan Bandić.

U jednom dijelu grada iz šina je iskočio tramvaj, a zbog nestanka električne energije "zapelo" 15-ak tramvaja - prenose hrvatski mediji.

Zbog zimskih uslova privremeno su obustavljene i neke autobuske linije, dok su neke skraćene.