Aerodrom Zvekovac
0

Zagreb: U padu lakog aviona poginule dvije osobe

SRNA
Na sportskom aerodromu Zvekovac kraj Zagreba srušio se laki avion ručne izrade, a u nesreći su poginule dvije osobe, dok je jedna povrijeđena.

Uprava za zaštitu i spašavanje Hrvatske saopštila je da se nesreća dogodila juče, a dojavu o padu aviona zaprimio je Županijski centar 112 Zagreb u četvrtak navečer u 20.21 sati.

Prema prvim informacijama, u avionu su bili pilot i kopilot, članovi aerokluba Dubrava, u čijem je vlasništvu i aerodrom Zvekovac, a hrvatski mediji nezvanično saznaju da je riječ o 60-godišnjaku i 50-godišnjaku.

U nesreći je povrijeđen i muškarac koji je vidio pad aviona, te je došao pomoći, ali je u tom trenutku letjelica eksplodirala.

Pretpostavlja se da su pilot i kopilot preživjeli pad, ali su izgorjeli u vatri izazvanoj eksplozijom. Na mjesto nesreće sinoć su upućene sve žurne službe i inspektor za avionske nesreće.

Iz zagrebačke policije je saopšteno da je, iz za sada neutvrđenog razloga, prilikom probnog leta pala i eksplodirala ultra laka letjelica u kojoj su se nalazila dva lica koja su poginula na mjestu nesreće.