Regija
0

Zagreb: Noćna šetnja s bombom u džepu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Patrola zagrebačke policije u ponedjeljak je oko dva sata iza ponoći na raskrižju Horvaćanske i ulice Šime Devčića zatekla i legitimisala 36-godišnjeg muškarca, koji se u jednom trenutku dao u bijeg Horvaćanskom ulicom, odbacivši pritom ručnu bombu koju je dotad držao u džepu.

Policijski službenici sustigli su ga nekoliko metara dalje te ga odveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, a ispravna, ali neaktivirana bomba koju je bacio na cestu, srećom, nije eksplodirala, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ).

Policijski službenici Policijske postaje Zaprešić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. Riječ je o Renatu P. iz Zaprešića koji je policiji kazao da je bombu nabavio još 2004. godine od pokojnog oca i nedozvoljeno je držao u podstanarskom stanu u Zaprešiću u kojem više ne stanuje.

Muškarca s neobičnim hobijem sakupljanja ručnih bombi i još neobičnijom i opasnom navikom šetanja s bombom u džepu policija je i ranije evidentirala i prijavila za isto kazneno djelo.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, rečeno je u PUZ-u.