Hrvatska
0

Zagorec ugodno iznenađen uvjetima u Remetincu

FENA
Umirovljeni hrvatski general Vladimir Zagorec ugodno je iznenađen zatvorskim uvjetima u Remetincu, izjavio je njegov odvjetnik Zvonimir Hodak, nakon što je sat vremena razgovarao sa svojim branjenikom kojega je Austrija prijepodne izručila Hrvatskoj.

"Dobroga je zdravlja i ugodno iznenađen uvjetima pritvaranja. Sam je u sobi, sam će ići u šetnju, moći će imati televiziju, radio, pratiti dnevni tisak i čitati knjige, ali samo s mekim koricama", izjavio je Hodak Hini. Dodao je da će Zagorec sutra dobiti odjeću i sve što mu je potrebno.

No, Hodak nije želio govoriti o taktici obrane kojom će se Zagorec poslužiti prilikom sutrašnjeg pojavljivanja pred istražnom sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda Ernom Dražančić.

"Postupak je tajan i o tome ne mogu govoriti, a postoji mogućnost da će se moj klijent braniti šutnjom ili iznositi obranu", kazao je Hodak.

Austrija je Zagoraca izručila Hrvatskoj godinu i pol dana nakon što je za njim raspisana međunarodna tjeralica.

Umirovljenog generala tereti se da je zlouporabio položaj i ovlasti, odnosno da je, odlazeći s dužnosti pomoćnika hrvatskog ministra obrane 2000., iz sefa Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) odnio dragulje koje mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao garanciju za pet milijuna američkih dolara preuzetih od MORH-a, a namijenjenih kupnji oružja za obranu Hrvatske.