Regija
0

Zadar: Pronađena bomba u dvorištu gradskog vijećnika

FENA
Zadar
Zadar
U dvorištu porodične kuće zadarskog gradskog vijećnika Marka Pupića Bakrača jutros su pronađene dvije eksplozivne naprave, a prema prvim informacija iz zadarske policije koja provodi uviđaj, još se ne zna o kakvim je tačno napravama riječ.

Marko Pupić Bakrač vijećnik je Akcije mladih koji je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća izbačen nakon više od 6 i po sati stajanja za govornicom. Pupića je odvela policija, a nije se htio maknuti s govornice, jer mu tada u dnevni red nije uvršten prijedlog za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu.

Za Radio Zadar HRT-a Pupić Bakrač je rekao da jedna "naprava" nalikuje na ručnu bombu, a druga na neku vrstu mine, te da su vjerovatno tokom noći bombe ubačene u dvorište, ali da nisu eksplodirale.

"Pa vjerovatno svi u gradu Zadru znaju koji je razlog i zašto se ovo dogodilo. Vjerovatno je ovo neka vrsta upozorenja, a ja sam sada vrlo ljut i nisam potpuno uračunljiv", izjavio je Pupić Bakrač dodajući kako na to upozorenje može samo dati svoje upozorenje.

"Ako kome od članova moje porodice padne dlaka s glave, smatrat ću odgovornim Kalmetu, Sinovčića i Zrilića te će direktno meni odgovarati", poručio je Pupić Bakrač.

U zadarskoj Gradskoj upravi rečeno je da gradonačelnik Božidar Kalmeta na putu, te da za sada nema komentara.