Regija
0

Za ubistvo Ive Pukanića šestočlanoj bandi 148 godina zatvora

Sarajevo-x.com
Automobil ispod kojeg je podmetnuta bomba
Automobil ispod kojeg je podmetnuta bomba
Šestočlana grupa koja je organizovala i izvela likvidaciju suizdavača Nacionala Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića osuđena je na 148 godina zatvora.

Prvostepena presuda je izmijenjena te je kazna za najveće organizovano ubistvo u Hrvatskoj smanjena sa 150 na 148 godina.

Rješenjem Vrhovnog suda, kojim su potvrđene presude, svi pritvorenici ostaju u zatvoru. U najboljem slučaju 58-godišnji Đurović može zatražiti da kaznu nastavi izdržavati u Crnoj Gori, objavio je Jutarnji.hr.

S obzirom na visine kazne koje su izrečene nekima od optuženika one bi za njih mogle biti doživotne. Još postoji teoretska mogućnost da im se skrati kazna ili ih se pomiluje, ali to se teško može očekivati.

Prvooptuženom Robertu Mataniću (33) Vrhovni sud je potvrdio 33 godine zatvorske kazne. Nešto bolje prošao je njegov bratić Luka (28) kojem je jedinstvena kazna smanjena sa 16 na 15 godina, a ista odluka donesena je i u slučaju Amira Mafalanija (30). Željku Milovanoviću (46) je potvrđena maksimalna kazna od 40 godina zatvora, a Bojanu Guduriću (31) je potvrđena kazna zatvora od 30 godina.