Hrvatska
0

Za ubistvo Ivane Hodak osumnjičen beskućnik

FENA
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Ubica Ivane Hodak je 61-godišnji Mladen Šlogar, bivši zaposlenik Sportskog parka "Mladost", doznaje se od oca ubijene odvjetnika Zvonimira Hodaka koji je odbacio nagađanja medija da je ubica likvidirao njegovu kćer kako bi mu se osvetio jer mu navodno nije ispunio obećanje da će mu naći posao.

Hodak je rekao da poznaje Šlogara te da su ponekad zajedno igrali tenis, no tvrdi da ga nikada nije zastupao, niti mu je išta obećao, kao što pišu mediji. Posljednji put ga je, kaže, vidio prije 15-ak godina kada je, iz njemu nepoznatih razloga, dobio otkaz u sportskom parku "Mladost".

"Ravnatelj policije Vladimir Faber jutros me je osobno izvijestio da je uhvaćen ubojica moje kćeri te da je riječ o Šlogaru", kazao je Hodak koji kaže da se u prvi trenutak nije sjetio o kome se radi, dok mu nije rečeno da je riječ o muškarcu zvanom Žila koji je radio na teniskim terenima "Mladosti", gdje je on igrao tenis.

Po Hodakovim riječima, Šlogar je bio čudak, a prije rata je radio kao civilna osoba u JNA.

"Vjerojatno od tada ima i pištolj kojim je moja kćer ubijena, a koji je navodno pronađen kod njega", rekao je.

Faber ga je, kaže, izvijestio da je ubojica, nakon što je potrošio 80.000 njemačkih maraka od prodaje stana, postao beskućnik te da se hranio u pučkim kuhinjama, a spavao po parkovima.

"Ne znam što se tom čovjeku dogodilo u glavi. Da je bar ubio mene, a ne moju kćer", rekao je Hodak.

Neki mediji, pak, pišu da je ubica vjerovao kako je odvjetnik Hodak ustvari zastupao "Mladost" koja mu je dala otkaz.

Osim potvrde da je uhvaćen ubica i otkriven motiv ubistva, policija još ništa službeno nije objavila.

Prema neslužbenim informacijama koje prenose mediji, ubica je uhvaćen rano jutros u Zagrebu, a kod njega je pronađen pištolj "tetejac" kojim je prije tačno četiri mjeseca, 6. oktobra u stubištu zgrade u kojoj je živjela u Ulici Pavla Hatza ubijena 26-godišnja odvjetnička vježbenica. Mediji pišu da su balističari Centra za kriminalistička vještačenja utvrdili da je riječ o pištolju kojim je, s dva hica, ubijena Ivana Hoda, kći odvjetnika Hodaka i bivše potpredsjednice hrvatske Vlade Ljerke Mintas Hodak.