Regija
0

Za Ratkom Mladićem 100 potjera

Sarajevo-x.com
Ministar odbrane Dragan Šutanovac demantovao je juče za Press da Vojno-bezbjednosna agencija pregovara sa Ratkom Mladićem o njegovoj predaji.

Šutanovac kaže da nisu tačne tvrdnje pojedinih banjalučkih medija da se pregovara o visini nagrade koju bi Mladić dobio ako se preda, i dodaje da se VS i VBA ponašaju u skladu sa zakonom i akcionim planom.

“Ne postoji bilo kakav signal da bilo ko iz Vojske, iz VBA, komunicira sa haškim optuženicima, pa samim tim irelevantna su i netačna pisanja pojedinih medija da VBA pregovara s Mladićem”, kaže Šutanovac.

On naglašava da je, otkako je on na čelu Ministarstva odbrane (15. maj 2007.), izvršeno više od 100 provjera vojnih objekata, ali da nisu pronađene nikakve naznake da su se u njima krili haški bjegunci.

“Uskoro ćemo ponovo izvršiti provjeru pojedinih objekata. Ne zato što smo dobili informaciju da se neko od preostale dvojice optuženika krije u njima, već da bismo bili sigurni da nisu tamo, ali i kako bismo provjerili da li možda neka druga lica neovlašteno borave u njima”rekao je Šutanovac.