Regija
0

Za Antonijom Bilić tragaju bespilotne letjelice OS RH

FENA
Antonija Bilić
Antonija Bilić
Na temelju zahtjeva hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova u potragu za nestalom Antonijom Bilić danas su se uključile i Oružane snage RH, koje su na mjesto pretrage uputile dvije bespilotne letjelice OS RH te 12 pripadnika Oružanih snaga RH, koji su zaduženi za rad s letjelicama, saopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Prema dostupnim informacijama, tokom današnjeg dana potraga za nestalom Antonijom Bilić obavit će se na širem području od mjesta Oklaj do Kistanja, uključujući i rijeku Krku, i to na području od Brljana prema hidrocentrali, navodi MORH.

Policijska uprava šibensko-kninska jutros je saopćila da u današnjoj pretrazi sudjeluje više od 110 pripadnika interventne jedinice policije, specijalne policije (ronioci), službenika kriminalističke policije i više od 20 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja te manji broj vatrogasaca iz Drniša.

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić nestala je 7. juna, kada se ukrcala u kamion na mostu preko Čikole, i od tada joj se gubi svaki trag. Vozač kamiona Dragan Paravinja (42) uhapšen je u nedjelju, 26. juna, kod sela Donji Srđevići na području Republike Srpske, gdje se i skrivao od 23. juna kada je za njim pokrenuta policijska potjera.

Tokom ispitivanja koje je provela policija Republike Srpske, Paravinja je rekao kako je Antoniju Bilić zadavio i bacio je u rijeku Krku. Temeljem tog priznanja pokrenuta je široka potraga od Oklaja prema Kistanjama, uključujući i rijeku Krku.

Šibensko Županijsko državno odvjetništvo jučer je zatražilo protiv Paravanje istragu zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja.