Motivacijski govornik u Hrvatskoj
36

Vujičić: Ako vam Bog ne da čudo, onda vi budite čudo

Klix.ba
Nick Vujičić (Foto: Arhiv/AFP)
Nick Vujičić (Foto: Arhiv/AFP)
Nick Vujičić nastupio je sinoć pred punom dvoranom Doma sportova u Zagrebu. Čim je došao na pozornicu nasmijao je publiku riječima: "Da vas sve zagrlim, ruke bi mi otpale".

Tokom motivacijskog govora Vujičić se publici obraćao na engleskom jeziku, ali je ispričao kako govori i srpsko-hrvatski, koji je naučio od bake i djeda, objavio je Dnevnik.hr.

Nick je govorio o svom životu, odrastanju, nedaćama koje mu je život donio te o tome kako je on postao čudo.

"Ljudi se mogu držati za ruke, ali ne i za srce. Ne trebaju vam ruke da biste se držali za srca. Kada vam Bog ne da čudo, vi možete biti čudo za nekog drugog", savjetovao je motivacijski govornik, piše Dnevnik.hr.

Ispričao je kako je prije nekoliko godina upoznao dječaka koji nije imao ni ruke ni noge, baš kao i on.

"Nikada nisam upoznao nikoga poput sebe. I shvatio sam da bih volio da sam vidio nekoga kao što sam ja kada sam bio mali. Tada bih znao da nisam sam. Znam da sam ja sada to čudo za tog dječaka", kazao je Nick.

Također, poznati motivacijski govornik je istakao: "Nikada nemojte odustati od Boga, jer Bog nikada neće odustati od vas, vaše porodice".

Nick Vujičić je rođen sa rijetkim tetra-amelija poremećajem i nema ruke, a umjesto nogu ima samo mala stopala. Imao je teško djetinjstvo, pokušavao je izvršiti samoubistvo, ali je na kraju ipak uspio naći svrhu svog života. Danas je on promjena koja je ljudima potrebna i sretan je što upravo on može biti to čudo, iako je svjestan da niakda neće moći držati ruku svoje supruge ili zagrliti nekoga.

Ipak, on je čudo koje mijenja ljudske živote i vraća nadu.