Regija
59

Vučića lagali da mu je sin učestvovao u incidentu, on planirao dati ostavku

Klix.ba
Premijeru Srbije Aleksandru Vučiću su 10. maja javili da je njegov sin Danilo na splavu "River" pretukao golmana Vladimira Stojkovića, a on je odmah napisao ostavku, a Vlada Srbije bi pala da nije bilo snimka sigurnosnih kamera, na kojima se vidi da su sve optužbe bile lažne.

Neposredno prije katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i lider Srpske napredne stranke našao na do sada nezapamćenom udaru, nekih od visokih funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova, a koji je umalo doveo do njegove ostavke na mjesto premijera.

Kako nezvanično saznaje Informer premijera Srbije policijska mafija pokušala je da ucijeni lažnom informacijom da je njegov šesnaestogodišnji sin Danilo na beogradskom splavu “River” pretukao golmana reprezentacije Srbije Vladimira Stojkovića, zbog čega je Aleksandar Vučić burno reagovao i bio spreman da se nakon obraćanja na TV Pink 12. maja povuče s funkcije predsjednika Vlade Srbije.

"Vučić je bio van sebe i rekao da mu ne pada na pamet da njegov sin bude novi Marko Milošević. Iako se Danilo kleo da ništa od toga nije tačno. Premijer Srbije je odmah sjeo i napisao ostavku i najbližim saradnicima najavio da će je pročitati na TV Pink. Tako bi na ovom slučaju pala Vlada da Vučićevi prijatelji nisu došli do snimka sigurnosnih kamera, a na kojima se jasno vidjelo da je Stojkovića tukao izvjesni D. K.", kaže sagovornik Informera.

Nezvanično, jedan od policijskih načelnika je u subotu 10. maja, u ranim jutarnjim satima, obavijestio Aleksandra Vučića da je na tom splavu došlo do incidenta u kojem je učestvovao njegov maloljetni sin.

Premijeru je javljeno da se njegov sin Danilo žestoko posvađao s golmanom Stojkovićem i da je fizički nasrnuo na njega. Također je rečeno da je jedan od očevidaca bio policajac i da je o incidentu napravljena službena bilješka.

Prevara je otkrivena kad su Vučićevi prijatelji nabavili snimke sigurnosnih kamera sa splava “River“, za koje su iz policije, navodno, tvrdili da ne postoje jer su kamere van funkcije.

"Na snimcima se nedvosmisleno vidjelo da Vučićev sin Danilo nema veze sa incidentom, već da je Vladimira Stojkovića pretukao drugi muškarac, izvjesni D. K., koji je kasnije priznao da se potukao s fudbalerom. Na osnovu tih snimaka sa četiri kamere utvrđena je prava istina i u posljednji čas izbjegnut skandal ogromnih razmjera. Premijer je potom pozvao čelnike MUP i zatražio kompletan i detaljan izvještaj o svemu što se dogodilo", tvrdi izvor ovog lista i dodaje:

"Premijer je insistirao da vidi policajca koji je navodno bio svjedok spornog incidenta na splavu. Nakon pokušaja zataškavanja cijelog slučaja on je konačno doveden kod Vučića i pred njim je priznao da Danila nikad nije vidio niti je dao izjavu koja je ušla u službenu bilješku s mjesta događaja."

Sumnja se da je cijeli događaj iskonstruisan kako bi se premijer Aleksandar Vučić degradirao i da bi se držao u šaci i ucjenjivao, zbog čega će u narednom periodu doći do ozbiljnih “češljanja“ i promjena unutar policije, naročito u vrhu MUP.

Aleksandar Vučić je zbog incidenta u kojem, kako se ispostavilo, nije učestvovao njegov sin Danilo (16) podnio krivične prijave protiv N. N. osoba iz vrha policije.

"Prijave su podnijete zbog lažnog prijavljivanja, a premijer će insistirati da se kompletna istraga ovog slučaja sprovede do kraja i u skladu sa zakonom", rekao je izvor.

Predsjednik Vlade osnovano sumnja da ga mafijaši iz vrha policije prate i prisluškuju! Na to ga navodi činjenica da su u ovoj aferi udarili baš na njegovog sina.

"Aleksandar je u više navrata rekao Danilu da pazi kako se ponaša i da će morati da podnese ostavku, ako on napravi neki ozbiljan incident", tvrdi dobro obaviješteni sagovornik beogradskog lista.