Regija
2

Vučić spreman da podnese ostavku ako se ne riješi ubistvo Ćuruvije

SRNA
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Prvi potredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da snosi političke konsekvence i podnese ostavku ako uskoro ne bude riješeno ubistvo vlasnika lista "Dnevni telegraf" Slavka Ćuruvije.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je na ovaj način svima ponudio najljepši poklon. "Ili moja ostavka ili da jedan strašan zločin bude razriješen", istakao je Vučić.

Govoreći zbog čega ubistvo Ćuruvije do danas nije rasvijetljeno, Vučić je rekao da može isključiti odgovornost specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, jer zna koliko je napora i vremena utrošio da zločincima uđe u trag.

"Raspolažemo dokazima do 30 sekundi pred ubistvo, ali nismo imali dokaz ko je povukao obarač", pojasnio je Vučić.

Na pitanje da li se među procesuiranim za 24 sporne privatizacije nalaze Milan Beko, Dragan Đurić i Mlađen Dinkić, Vučić je rekao da sa spiska procesuiranih ne može isključiti nijedno od ovih imena, istakavši da je čak protiv jednog sigurno podnesena krivična prijava.

Vučić je naglasio da protiv Aleksandra Vlahovića ne postoji nijedan dokaz za spornu privatizaciju "Sartida", uprkos velikom interesovanju novinara za Vlahovićev udio u tom procesu.