Regija
6

Vučić: Slučaj pronalaska oružja u Jajincima ozbiljniji nego što se mislilo

SRNA
Aleksandar Vučić (Foto: EPA)
Aleksandar Vučić (Foto: EPA)
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras povodom pronalaska oružja nadomak kuće njegove porodice u Jajincima da su stvari ozbiljnije nego što su vlasti i on mislili u prvom trenutku i da mu je važno da porodica bude zaštićena.

"Imamo i neke iskaze, ima novih momenata, ali sačekat ću da govore nadležni organi", rekao je Vučić za RTS.

Vučić je rekao da se na autoputu od Ljiga do Preljine radi prema svjetskim standardima i dodao da su od preostale tri nezavršene dionice dvije već ugovorene sa kineskim preduzećem "Šandong".

Premijer Srbije je najavio da će za petnaestak dana otvoriti i dionicu Pirot-Dimitrovgrad i da brzo završavaju i istočni krak Koridora 10.

Vučić ističe da insistira na izgradnji autoputa Niš–Priština jer bi to Niš pretvorilo u regionalni centar.

On je naveo da Srbija ima 1,382 milijardi eura investicija, a nije prodala ni Aerodrom (Nikola Tesla) ni "Telekom" i da je Srbija u regionu "apsolutno vodeća sila po tom pitanju".

"Mislim da ćemo u historiji Srbije imati najbolje stanje javnih finansija ove godine. Naši ljudi koji rade u Njemačkoj i Austriji znaju da moraju da budu stabilne javne finansije ako se gradi", rekao je Vučić i dodao da Srbija ima najveći izvoz u historiji od 1,2 milijarde eura.