Regija
0

Vučić: Razgovori s Ramom i Mustafom bit će teški

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema namjeru komentirati provokacije albanskih političara, jer je za Srbiju važno da bude stub stabilnosti, te da će uvijek imati racionalan i odgovoran pristup i čuvati nacionalni ponos i dostojanstvo.

"Od mene nećete čuti loše riječi o njima, herojske izjave za unutarnju upotrebu, već racionalni pristup", rekao je Vučić komentirajući izjavu albanskog premijera Edija Rame, koji je u intervjuu TV Sky News Arabia ponovio kako će se Albanija i Kosovo ujediniti.

On je dodao kako će razgovori s albanskim predstavnicima, i Ramom i kosovskim premijerom Isom Mustafom, biti teški, ali da je njihov posao da razgovaraju i da dolaze do rješenja.

"Naš posao je gradimo ceste i mostove, a ne da ih rušimo, i Srbija će to nastaviti činiti, ali će znati sačuvati svoju zemlju, teritorij, nacionalni ponos i dostojanstvo", rekao je Vučić.

Pred vladom i pred njim je, naveo je, vrlo težak tjedan u kojem će, između ostalog, razgovarati s premijerima pet balkanskih zemalja, predstavnicima EU, kao i kosovskim premijerom Isom Mustafom.

"To je nešto što svakako nije lako za nas, ali je za nas važno da budemo stub stabilnosti i da se ponašamo odgovorno", rekao je Vučić.