Regija
13

Vučić o pronađenom oružju: Prepoznajem "rukopis" zolja, bilo je toga i ranije

Klix.ba
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare povodom sigurnosne prijetnje u Jajincima rekao da nema više saznanja od onih koji su se pojavili u medijima, i da će više informacija imati do kraja dana.

"Nemam podatke osim onih do kojih ste vi došli, i sa takvim stvarima se ne igram", rekao je srbijanski premijer novinarima i dodao da ne bi ulazio u različite teorije, prenosi srbijanski Blic.

Dodao je da je svojim ušima čuo i vidio sve dokaze vezane za zbivanja u Crnoj Gori.

"Moj posao je da se bavim istinom, nisam ubica i neću da učestvujem u ubistvima. Bolje da budete ubijeni nego da ubijate nekoga", rekao je.

"O dešavanjima u Jajincima ne znam ništa, imam podatke koji nisu dovoljno kredibilni da sa njima izlazim u javnost. Mi smo ovdje da brinemo o narodu, a ne da narod brine o nama. Uzeti su otisci i sve što je potrebno, siguran sam da će se naći parcijalni DNK, možda je to neko i slučajno tu ostavio", rekao je Vučić.

"Ako ne pronađemo parcijalni DNK, bit će jasno o čemu se tu radi, a to će biti do večeras", rekao je Vučić.

On je istakao da čeka dalje informacije, da je moguće da je oružje ostavljeno slučajno i izrazio zabrinutost za sigurnost običnih ljudi i djece koji bi mogli da budu ugroženi tim oružjem.

"Ja se nadam da je to slučajno neko ostavio, ali me brine što se tamo djeca igraju, zolje da je eksplodirala ubila bi dvadesetoro djece. Da je neko to htio da sakrije, otišao bi kilometar i po dalje", rekao je srbijanski premijer.

Vučić je naglasio da nije bilo pokušaja atentata na njega i da ga "niko nije ni pipnuo".

Povodom navodne proslave Noći vještica u američkoj ambasadi na kojoj su, navodno, američki marinci maskirani u fantomke vikali uvrede upućene njemu, Vučić je rekao:

"Naše službe su me upoznale sa crnim humorom američkih marinaca, ali osim tupavog humora ništa drugo nisam primijetio. Nisam očekivao ništa inteligentnije", rekao je Vučić dodavši da ne misli da to ima bilo kakve veze sa ostalim stvarima i da "kada ima sumnje i slutnje, vjeruje svojoj državi i njenim službama".

On je dodaje i da "prepoznaje rukopis zolja, da je bilo toga ranije u sličnim organizacijama".

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Vučić je pored komentarisanja sigurnosne prijetnje u Jajincima iznio i kolika će biti povećanja plata i penzija. .