Regija
48

Vučić: O odlasku u Srebrenicu odlučit ću nekoliko dana prije 11. jula

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će odluku o odlasku donijeti nekoliko dana uoči 11. jula, dana obilježavanja genocida u Srebrenici, i istaknuo da će ona biti u skladu s interesima regionalne stabilnosti i srpskog i bošnjačkog naroda.

Vučić je novinarima u Bruxellesu, odgovarajući na pitanja, rekao da neće dolaziti tamo gdje mu netko prijeti "pljuvanjem, batinjanjem" ne zato što se toga plaši i ponovio da će donijeti odluku u interesu oba naroda.

Po njegovim riječima, odluka o odlasku u Srebrenicu još nije donesena ne zato što se Srbija nečeg plaši već da bi ona bila u skladu s interesima regije.

"To ne radimo zato što smo slabi već zato što dobro razumijemo našu poziciju i zato što mislimo da tako možemo učiniti nešto dobro za naš narod i sve naše narode", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je dodao da smatra da je to jedina moguća politika koja donosi dobro svima na Balkanu.

On je naveo da se plaši da pojedinci samo traže razlog da nešto loše nekom drugom kažu.

Premijer je, upitan da prokomentira izjavu Bakira Izetbegovića koji je rekao da će puštanje Nasera Orića biti ključno za oporavak odnosa BiH i Srbije, rekao da odnosi između dvije zemlje i srpski i bošnjačkog naroda ne bi trebalo ovisiti od pojedinaca.

"Pogotovo mi je teško pričati o tome poslije saznanja koje imamo o tome i poslije akata koje smo dali na uvid cjelokupnoj javnosti" rekao je Vučić koji je dodao da će njegova izjava biti uvijek ista, i večeras i u narednim danima, bez obzira što se bude s Orićem događalo.