Regija
23

Vučić: Nikog nećemo moliti, ne mijenjamo zakon zato što to Hrvatska hoće

FENA
Aleksandar Vučić (Foto: Klix.ba)
Aleksandar Vučić (Foto: Klix.ba)
Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija neće nikoga moliti i da neće mijenjati svoje zakone samo zato što to Hrvatska traži.

"Ni na čije ultimatume nećemo da pristajemo. Nećemo da mijenjamo zakon koji je dobar samo zato što se to Hrvatskoj hoće", podvukao je Vučić, reagujući na informaciju iz Brisela da je Hrvatska praktično blokirala Srbiju na pitanju pripreme pregovaračke platforme za poglavlje 23.

On je, u govoru na mitingu liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobjeđuje" u Novom Sadu, rekao da je Srbija sve vrijeme štitila svoje interese i da će to činiti i u budućnosti, prenosi Tanjug.

"Srbija je zemlja koja se nalazi na putu u EU, ali je štitila svoju slobodu i nezavisnost. I danas, kada u Briselu Hrvatska neće da se izjasni i pruži podršku Srbiji na njenom evropskom putu, neki očekuju da ćemo nekoga da molimo", primijetio je Vučić i dodao:

"Ali, nećemo uputiti nijedan telefonski poziv", poručio je.

On je ponovio stav da mnogima ne odgovara jaka vlada u Srbiji, kako bi "vukli konce iz sjenke", ali i podsjetio da se on "zakleo na Ustav Srbije, na vjernost građanima ove zemlje".

"Možete da vidite nervozu kod mnogih, jer su očekivali i u našoj zemlji i van naše zemlje, da će ovi izbori biti velika prilika da oslabe našu koaliciju i listu 'Srbija pobjeđuje' i da poslije toga mogu da upravljaju iza zavjese i sjenke onako kako oni hoće i žele", rekao je lider SNS.

Dodao je i da su željeli da Srbija nema jaku vladu, kako bi mogli da nameću uslove kako da razgovaramo sa Prištinom, da mogu da Srbiju ponižavaju u odnosima u regionu, da mogu Srbiji da nameću stvari koja ona ne može i ne želi da prihvati.

Lista "Srbija pobjeđuje", međutim, kako je rekao, želi Srbiju koja je ugledna i poštovana, koja će da se bori za sebe i koja će da ima jaku vladu, jer samo jaka vlada može da Srbiju izvede na pravi put, da uz podršku građana uradi dobre stvari za našu zemlju.

Srbija, kako je dodao, ljubomorno je čuvala svoju vojnu neutralnost i to će nastaviti u budućnosti, isto onako kao što je bila jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj federaciji.

"A to je mogla zato što je slobodna, suverena i nezavisna, zato što nije kao oni koji su kao u lutkarskom pozorištu željeli da vuku poteze na političkoj sceni Srbije", poručio je Vučić.