Istražitelj avionske nesreće
0

Vodanović našao metak i dobio uznemirujući SMS

FENA
Istražitelj avionskih nesreća Dinko Vodanović pronašao je ispred ulaznih vrata stana metak i dobio SMS poruku uznemirujućeg sadržaja, doznaje se danas od zagrebačke policije, koja istražuje jesu li te dvije stvari povezane i tko stoji iza njih.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba potvrdila je Hini da je Vodanović jučer prijavio da je dobio uznemirujuću SMS poruku te da je ispred ulaznih vrata stana pronašao metak.

"Poruka koju je istražitelj avionskih nesreća dobio nije direktna prijetnja, nego je više riječ o poruci provokativnog sadržaja", rekla je policijska glasnogovornica, pri čemu nije objasnila pojedinosti niti je otkrila sadržaj poruke.

Izjavila je kako pronalazak metka policija još ne može dovesti u vezu sa SMS porukom te da su u tijeku izvidi.

Vodanović nije bio dostupan za izjavu, a u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture nisu željeli ništa komentirati dok se ne utvrdi je li zaista riječ o prijetnjama i jesu li one povezane s poslom koji Vodanović radi u Ministarstvu ili s njegovim privatnim životom.

Javna televizija nagađa da prijetnja nije povezana s istragom o padu civilnoga aviona na Velebitu, nego s prijašnjim istragama, posebno o padu vojnoga helikoptera Mi-8 u Vukovaru u srpnju 2007. No, policija zasad ne želi iznositi nikakve pojedinosti niti nagađati tko bi mogao stajati iza poruke i je li metak pred Vodanovićevim kućnim pragom namjerno ostavljen kao svojevrsna prijeteća poruka.