Regija
0

VMA: Zdravstveno stanje Borisa Tadića je odlično

SRNA
Boris Tadić (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Boris Tadić (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Predsjednik Srbije Boris Tadić je u potpuno dobrom, stabilnom opštem stanju i u potpuno zadovoljavajućoj fizičkoj kondiciji - navodi se u izvještaju o redovnom godišnjem pregledu predsjednika koji je obavio ljekarski konzilijum Vojnomedicinske akademije (VMA).

Pres služba predsjednika Tadića pružila je danas na uvid javnosti ovaj izvještaj poslije spekulacija da Tadić ima zdravstvenih problema.

U izvještaju je navedeno da su rezultati laboratorijskih analiza, funkcionalnih testova i morfoloških ispitivanja kojima je podvrgnut Tadić u okviru redovnog sistematskog pregleda 28. novembra u granicama normalnih vrijednosti i urednih nalaza, kao i da objektivni klinički pregledi po organskim sistemima pokazuju uredan nalaz.

Konzilijum ljekara VMA smatra da za sada nisu potrebna dodatna klinička ispitivanja, niti specifična terapija, kao i da je Tadić nakon operativnog liječenja parcijalne rupture Ahilove tetive na lijevoj nozi u decembru 2010. godine u potpunosti sposoban za rekreativne fizičke aktivnosti. 

U okviru redovnog, planiranog sistematskog pregleda predsjednika Srbije na VMA 28. novembra urađene su kompletne laboratorijske analize koje podrazumijevaju standardne analize, parametre upale, imunološke parametre, kao i skrining tumorskih markera. Izvršeni su i EKG, spirometrija, ultrazvučni pregledi srca, abdomena, mišićnih tetiva, dopler krvnih sudova, te rentgen srca i pluća - navodi se u izvještaju.