Regija
461

Vlasti Splita kažnjavaju oskudno obučene u centru grada, kazna za golotinju i do 1.000 kuna

Klix.ba
Split
Split
U Splitu je od početka sezone na snazi zabrana golišavosti u centru grada. Zabranjeno je šetati gol do pojasa i u kupaćem kostimu. Kazne su od 500 kuna za prvi prekršaj, a ako se radi o recidivistima, komunalni redarima mogu izdati kaznu i do hiljadu kuna.

Za one ozbiljnije slučajeve, dakle, one potpuno gole i one koji se kupaju na Rivi zadužena je policija, kazao je dogradonačelnik Splita Goran Kovačević.

"Gradska uprava je pred ljeto donijela Odluku o komunalnom redu kojom smo odredili lokacije, dakle uža gradska jezgra i Dioklecijanova palača, u kojoj se kažnjavaju nepropisno odjeveni šetači. U primjeni je od početka ljeta, a sada je u tijeku postavljanje znakova. Zasad ih je postavljeno šest, a bit će ih ukupno 12 na ulazima u gradsku jezgru. Komunalni redari zasada opominju i educiraju goste i nadam se da ih neće ni trebati kažnjavati. Dosad su iskustva vrlo pozitivna", kazao je dogradonačelnik Splita.

Prema njegovim riječima, čim se strani gost opomenu, odmah se i obuče, a najvažnije u svemu je znati da je ova mjera propisana.