U novoj ulozi
0

Vlade Divac savjetnik u Vladi Srbije

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Bivši košarkaš Vlade Divac postat će savjetnik potpredsjednika srbijanske vlade i ministra unutarnjih poslova Ivice Dačića, piše beogradski dnevnik "Blic" od četvrtka.

Tu su vijest listu potvrdili i Divac i Dačić, koji u svojoj nadležnosti ima vanjsku politiku i sigurnost.

"Kao zamjenik premijera zadužen sam i za ta dva područja. Divac će biti savjetnik u dijelu oko vanjske politike. Imenovan je upravo zbog što uspješnih aktivnosti u vanjskoj politici, jer je poznata i uvažena ličnost u svijetu. Divac će biti angažiran i u kontaktu s dijasporom, humanitarnim radom i kad je riječ o sportu", kazao je Dačić, dodajući da je od samog formiranja srbijanske vlade nastojao u nju dovesti i Divca.

Dnevnik "Blic" dodaje da su Divac i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić u prijateljskim odnosima od 2000. godine, kada su na Dačićevu inicijativu na čelo "Partizana" dovedeni proslavljeni košarkaši, Divac i Predrag Danilović.

Divac, koji je niz godina proveo u američkoj NBA ligi, prije nešto manje od godine dana oprostio se od aktivnog igranja košarke.

Osim slavnog košarkaša, Dačić je za svog savjetnika za pravna pitanja imenovao i poznatog beogradskog odvjetnika Tomu Filu, koji je svojedobno bio i odvjetnik Dačićeva prethodnika na čelu socijalista, bivšeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića.