Regija
13

Vlada Srbije poslala snažnu poruku kriminalcima, uhapšeni vojni i policijski službenici

Anadolija
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Rano jutros, od 4 i 30 sati, sprovedena je, prema riječima prvog potpredsjednika Vlade Republike Srbije, Aleksandra Vučića najopsežnija akcija do sada protiv narko dilera, a među uhapšenim ima i pripadnika Vojske Srbije te policijskih službenika.

"Ova akcija je opsežnija od prethodne akcije Grom. Ne postoje nijedna vrata gdje nismo upali. O imenima još uvijek ne smijemo da govorimo, ima prvih vojnika, policijskih službenika, ali tek poslije 48 sati ćemo moći da kažemo detalje“, rekao je Vučić.

Akcija je, kako navodi Vučić izvedena u Rakovici, na Novom Beogradu, Voždovcu, pronađeno je ilegalno oružje, municija, eksploziv, vozila sa falsifikovanim oznakama, otkriveno šest osoba sa potjernica,  otkriveno je osam krivičnih djela razbojništva, privedeni su ne samo narko dileri, već i ubice, među kojima su i serijske ubice.

Za sada je procesuirano ukupno 128 osoba, a očekuje se, prema najavama Aleksandra Vučića, da će do kraja ove akcije biti procesuirano 500 osoba.

"Za narkodilere pakao tek predstoji, rekao je Vučić i dodao: "Ponavljat ćemo ovu akciju sve dok ne očistimo u potpunosti društvo od te pošasti.“

"Nama je svima važno da pokažemo da država postoji, da u njoj moraju da se poštuju zakoni i da sa državom nema igre“, istakao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije.

Ističući da je država Srbija potpuno odlučna u tome da vladavina prava bude do kraja sprovedena, Vučić je rekao da "bez vladavine prava neće biti ni ekonomskog napretka, ni investicija, niti privrednog napretka.“

Pomoćnik tužioca Zagorka Dolovac navela je da su mnogi mislili da će se akcijom Grom država zaustaviti, ali da su današnjom akcijom dokazali da ovdje nije kraj i dodala da "nismo u mogućnosti da saopštavamo detalje, ali ovoga puta su na meti ozbiljni narko dileri iz samog vrha kriminalne piramide.“

Direktor policije Milorad Veljović istakao je da su tokom ove akcije hapsili ne samo narko dilere, već sve one koji ugrožavaju sigurnost građana Srbije.