Regija
0

Vlada Srbije osudila teroristički napad u Kosovskoj Mitrovici

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
Vlada Srbije najoštrije je osudila teroristički napad u Kosovskoj Mitrovici, gdje je poginuo ljekar Mesud Džeković, a 11 građana ranjeno.

Vlada Srbije poziva pripadnike mirovnih misija na Kosovu i Metohiji da hitno otkriju počinioce napada na građane koji su mirno protestovali.

Vlada poziva sve građane na Kosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije ekstremista, kao i pripadnike međunarodnih organizacija da ne nameću rešenja koja mogu da isprovociraju nasilje. Vlada Srbije preduzima sve mere, u okviru svojih nadležnosti, kako bi se sprečilo eskaliranje nasilja u južnoj pokrajini, navodi se u saopštenju. 

Na sjednici su usvojeni Prijedlog zakona o zadužbinama i fondacijama i Prijedlog zakona o izmjenama zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, Prijedlog zakona o zabrani usavršavanja, proizvodnje i stvaranja zaliha bakteriološkog (biološkog) i toksičnog oružja i o njegovom uništavanju.

Vlada je danas donijela odluku da se za finansijskog savjetnika u postupku prodaje dijela akcija u svojini Srbije u preduzeću "Telekom Srbija" angažuje konzorcijum koji predvodi investiciona banka "Sitigrup".

Vlada je usvojila uredbu o načinu i postupku ostvarivanja prava na konverziju prava korišćenja građevinskog zemljišta u pravo svojine i uredbu o izmjenama i dopunama uredbe o kriterijumima i postupku za utvrđivanje visine naknade po osnovu konverzije prava za lica koja imaju pravo na konverziju uz naknadu.