Spor Slovenija-Hrvatska
0

Vlada RH uputila Saboru prijedlog Sporazuma o arbitraži

SRNA
Hrvatska Vlada uputila je Saboru Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje sporazuma o arbitraži između Hrvatske i Slovenije i saglasnost za davanje izjave o neprejudiciranju granice koju bi Hrvatska dala prije ratifikacije sporazuma o arbitraži.

Vlada je nakon jučerašnje telefonske sjednice uputila Hrvatskom saboru i tekst sporazuma o arbitraži između vlada Hrvatske i Slovenije, kao i tekst izjave o neprejudiciranju, saopšteno je iz Kancelarije sa odnose sa javnošću Vlade Hrvatske.

Predsjednik Sabora Luka Bebić najavio je da će Sabor o davanju saglasnosti Vladi za potpisivanje arbitražnog sporazuma sa Slovenijom raspravljati u ponedjeljak, 2. novembra.

Bebić je zamolio predsjednike saborskih odbora da stav o predloženoj odluci zauzmu u ponedjeljak ujutro, kako bi Sabor mogao o njoj početi raspravu već u 9.30 časova.

U ime Vlade, u radu Sabora učestvovaće će premijer Jadranka Kosor, ministar inostranih poslova i evropskih integracija Gordan Jandroković, ministar pravosuđa Ivan Šimonović i državni sekretar u MIP-u Davor Božinović.