Ramuš Haradinaj
0

Vlada Kosova bez vizije

FENA
Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u subotu da Vlada Kosova nema viziju za rješavanje mnogobrojnih problema s kojima se susreće, posebno oko izlaska iz situacije "stvorene prijedlogom o šest tačaka generalnog sekretara UN-a Ban Ki-moona".

Govoreći na skupštini Alijanse žena Kosova, bivši predsjednik vlade Kosova i bivši komandant OVK-a Haradinaj je istakao da Kosovo "nije u dobroj situaciji", i za to optužio vladu, javio je Tanjug.

"Imamo vladajuće politike koje nisu kreativne, već potrošačke. U zemlji imamo na dijelu politiku koja nema viziju kako da se uspješno razvijamo", rekao je Haradinaj.

On je naveo da se umjesto da se ide ka zatvaranju međunarodnih misija na Kosovu i ostvaruje faza tranzicije vlasti, "počelo da se razgovara kako one treba da započnu s radom, kao što je slučaj s Euleksom".

Haradinaj je optužio vladu samoproglašenog Kosova da nema politiku kako da integrišu manjine, posebno srpsku, kao i da "nema ideje kako da se stvore nove ekonomske vrijednosti".