Regija
3

Vekarić: Srbija je spremna za dolazak Vojislava Šešelja

FENA
Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Zamjenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić izjavio je da je država spremna da podrži dolazak predsjednika SRS-a Vojislava Šešelja kome se sudi u Haškom tribunalu.

"Šešeljevo zdravlje je zaista ugroženo i o njemu vode računa kao i o drugim zatvorenicima i dobija medicinsku pomoć, ali on isključivo želi njegove ljekare koji prave od toga politički slučaj, i to je problem", rekao je Vekarić.

On je kazao da domaće Tužilaštvo nema ništa protiv da se Šešelj vrati kući i da mu se pruži adekvatna njega i potom vrati u Haag da učestvuje u postupku.

Na pitanje da li će se Šešelj vratiti prije izbora u Srbiju, Vekarić je odgovorio da ukoliko je podnio odgovarajući zahtjev danas ne veruje da bi mogao stići do 6. maja, i da je najveći problem u tom slučaju što se protiv njega vode postupci za nepoštovanje suda.

Upitan da li očekuje da postupci u Haagu koji se vode protiv Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Šešelja budu završeni do 2014. godine, Vekarić je odgovorio da se Tribunal gasi, jer odlaze dobri tužioci i stručnjaci iz Haga, i "svakako će se završiti", prenio je Tanjug.