Antigej protest
0

Ustaški podmladak na ulicama Zagreba?

Sarajevo-x.com
Za 13.juni u Zagrebu je zakazano antigej okupljanje organizacije pod nazivom 'Hrvatski nacionalisti' koja je samom najavom, a potom i dobijanjem odobrenja za njegovo održavanje, uzburkala javnost susjedne države. Ova organizacija koju podupire radikalna Hrvatska čista stranka prava, namjerava se usprotivi još jedno zagrebačkom gay pride-u koji se održava istog datuma.

Jevrejski Margelov institut iz Zagreba je povodom najave održavanja ovog protesta od policije i državnog tužilaštva zatražio provođenje istrage protiv organizatora 'Hrvatskih nacionalista' jer se radi o organizaciji koja otvoreno promovira ustaštvo i koristi oznake nekadašnje fašističke Nezavisne države Hrvatske. Na pozivu koji je upućen javnosti, upozoravaju iz Margelovog instituta, nalaze se ustaški amblemi ali i keltski krst koji simbolizira nadmoć bijele rase, oznaka koja je u Njemačkoj zabranjena zakonom.

Ovaj institut skreće pažnju i na web stranicu organizacije www.hrvatskinacionalisti.org koja je okićena ustaškim simbolima.

Uz samu skandaloznost njihovog postojanja i javnog djelovanja, ukazuje se i na činjenicu da Hrvatski nacionalisti promoviraju antisemitizam, homofobiju i rasnu metodologiju kako bi se zabranili brakovi između Hrvata i onih koji to nisu.

"Ista organizacija u svojoj doktrini poziva na obnovu Nezavisne Države Hrvatske i rušenje postojećeg ustavnog poretka, u ime hrvatskog naroda izražava pretenzije prema teritorijama susjednih država, osuđuje antifašizam i veliča ustaški pokret i fašističke sile osovine", upozorava Margelovog institut.

U institutu se ovo smatra i direktnim pozivom vršenje krivičnog djela protiv države i njenih građana, i vršenje ataka na suverenitet i integritet zemlje.

Predsjednik Hrvatske čiste stranke prava Josip Miljak se samo zahvalio zagebačkoj policiji na razumijevanju i odličnoj saradnji, te poštivanju njihovog prava da izraze svoje mišljenje.