Regija
0

Đurašković se predao nadležnim crnogorskim organima

FENA
Bivši oficir Vojske Jugoslavije Radomir Đurašković, jedan od osmorice optuženih za ratni zločin u Kaluđerskom lazu, predao se nadležnim crnogorskim organima i sad je u pritvoru u Bijelom Polju, javili su danas podgorički mediji.

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica najavila je ranije ove sedmice da će za Đuraškovićem i Predragom Strugarom biti raspisane međunarodne potjernice jer se oni nalaze na teritoriji Srbije.

Osmoricu bivših oficira VJ optužnica tereti da su u Kaluđerskom lazu kod Rožaja počinili ratni zločin nad 23 albanskih civila 1999.

Policija je ranije uhapsila pet od osam pripadnika nekadašnje VJ, jedan od njih je u bolnici gdje se oporavlja od operacije na srcu i pod prismotrom je policije.

Branioci optuženih podnijeli su jučer žalbu na rješenje o pritvoru o kojoj bi Apelacioni sud trebalo da se izjasni u roku od tri dana.

Predrag Strugar je sin Pavla Strugara koji se nalazi u pritvorskoj jednici u Scheveningenu.

Prvostepenom presudom, Strugar stariji je osuđen na osam godina zatvora zbog granatiranja Dubrovnika.

Nakon što je u Podgorici objavljeno da će za njegovim sinom Predragom biti raspisana međunarodna potjernica, Pavlu Strugaru su u Haagu određene pojačane mjere nadzora.