Regija
0

UNMIK pokrenuo istragu o neredima u Mitrovici

FENA
Glasnogovornik UNMIK-a Aleksandar Ivanko izjavio je u srijedu kako je UNMIK počeo istragu povodom nedavnih sukoba na sjeveru Mitrovice.

"Jučer smo počeli nekoliko istraga vezanih posebno za slučaj ubojstva i pokušaja ubojstva. Istraga je tek počela, istražitelji će sada morati prikupiti dokaze i onda ćemo raditi na tome", rekao je Ivanko.

On je istaknuo da je plan UNMIK-a privođenje pravdi onih koji su ubili UN-ova policajca i pokušali ubiti nekoliko drugih njegovih kolega.

Glasnogovornik UNMIK-a je dodao da su ozlijeđeni UN-ovi policajci, kojih je ukupno 41, u stabilnom zdravstvenom stanju i izvan životne opasnosti, nakon zadobivanja ozljeda tijekom pokušaja preuzimanja nadzora nad zgradom Okružnog i Općinskog suda na sjeveru Mitrovice, u koju su nasilno upali nekadašnji srpski radnici toga suda.

Pripadnici policije UNMIK-a i Kosovske policijske službe u srijedu u podne počeli su se vraćati na sjever Mitrovice, gdje su u ponedjeljak izbili neredi Srba koji su se sukobili s međunarodnim mirovnim snagama na Kosovu. Policajci će obavljati zadatke koje su imali i prije nasilnih prosvjeda Srba, izjavio je glasnogovornik Kosovske policijske službe Veton Elshani.