Beograd
0

Ukinuta presuda o oduzimanju dijela Legijine kuće

SRNA
Milorad Ulemek Legija
Milorad Ulemek Legija
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu o trajnom oduzimanju dijela kuće u beogradskom naselju Cerak od bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije i naložio ponovnu raspravu.

Apelacioni sud usvojio je žalbu Ulemekovog opunomoćenika i ukinuo odluku Specijalnog suda, jer je zaključio da, osim bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, presuda sadrži nerazumljivu izreku i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje - prenose beogradski mediji.

Shodno ovoj odluci, Specijalni sud u Beogradu održaće u ponedeljak, 18. oktobra u 13.00 sati, novo ročište o zahtjevu Tužilaštva za organizovani kriminal da se Ulemeku oduzme dio kuće, jer nije stečen legalnim prihodima.

Ulemek je sa više presuda pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora, a nedavno je upućen na izdržavanje kazne u specijalni zatvor u Požarevcu.

Tužilaštvo traži da se Ulemeku oduzme stan u kući na Ceraku od 178 metara kvadratnih, jer smatra da nije stečen legalnim prihodima.

Ulemek i njegov branilac tvrdili su da mu je stan kupila Služba državne bezbjednosti u kojoj je radio 1998. godine, novcem od tadašnje Savezne uprave carina.