Srbija
0

Ukinuta potjernica za glumcem Žarkom Lauševićem

SRNA
Srbijanski glumac Žarko Laušević neće ići u zatvor ako bude izručen Srbiji iz SAD i za njim više nije raspisana potjernica, jer je predsjednik Trećeg opštinskog suda u Beogradu Nada Mihajlović prihvatila zahtjev glavnog tužioca Srbije Slobodana Radovanovića da se poznatom glumcu odgodi izdržavanje kazne, saznaje beogradski "Blic".

List navodi da je Mihajlovićeva donijela odluku da se Lauševiću (49) odgodi izdržavanje kazne od 13 godina zatora za prekoračenje nužne odbrane kada je ubio dvojicu mladića, dok Vrhovni sud Srbije ne donese odluku o zahtijevu za zaštitu zakonitosti koji je podnio tužilac Radovanović.

U tom zahtjevu Radovanović traži od VSS-a da utvrdi da je Vrhovni sud Crne Gore povrijedio prava Lauševiću i prekršio propise kada mu je prvostepenu kaznu sa četiri godine zatvora povećao na 13 godina. 

"Blic" navodi da ukoliko VSS prihvati taj zahtjev, Laušević će se naći na slobodi, jer je bio četiri godine i sedam mjeseci u zatvoru od 31. jula 1993. godine, odmah poslije tragičnog događaja, pa sve do 27. februara 1998. godine. 

Tom odlukom predsjednika Trećeg opštinskog suda ukinuta je i potjernica za Lauševićem, koju je taj sud raspisao još 2002. godine kao mjesno nadležan, jer je Laušević prijavljen na adresi u Jug Bogdanovoj ulici u Beogradu.