Đorđe Ivanov
0

"Ukidanje viza je ogroman korak ka EU"

FENA
Povodom odluke Evropske unije o ukidanju viza predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov u ponedjeljak je izjavio da je ovo veliki dan za njegovu zemlju, čime se pravi ogroman korak ka Uniji.
  • Odluka je dugo očekivana i dobrodošla za naše građane u zajednici ravnopravnih i slobodnih građana Evrope. To povećava naš osjećaj za zajedničku pripadnost u velikoj evropskoj porodici, rekao je Ivanov u izjavi za medije, javio je Tanjug.

Čestitajući Srbiji i Crnoj Gori koje su se zajedno s Makedonijom izborile za ovaj uspjeh, Ivanov je izrazio zadovoljstvo što je EU ostala dostojna velikoj viziji ujedinjenog i otvorenog kontinenta.

Povodom odluke Vijeća ministara EU o ukidanju viza i premijer Nikola Gruevski je izjavio da je danas veliki dan za Makedoniji, i da je to potvrda za napredak zemlje.

  • Danas imamo razloge da slavimo i ovaj dan će sigurno ostati zacrtan u makedonskoj istoriji. Ukidanje viza je bila dugogodišnja, decenijska želja i izazov za mnoge političare, vlade i političke stranke. Danas je ova politička garnitura, uz pomoć svih građana, institucija i međunarodne zajednice uspjela da završi taj proces i sve reforme neophodne da stignemo do ovog trenutka, izjavio je Gruevski.