Regija
0

Uhapšeni nelegalni radnici iz Srbije i BiH u dvorcu Dragane Mirković

SRNA
Austrijska imigraciona i finansijska policija uhapsila je nedavno u kući srbijanske pjevačice Dragane Mirković u Austriji veći broj radnika bez radne i boravišne dozvole iz Srbije i BiH.

Ovi radnici nisu smjeli ni da se nalaze u Austriji jer nemaju legalna dokumenta za to i po svoj prilici radili su za Mirkovićevu i njenog supruga Antona Bjelića, što je u domenu interesovanja finansijske policije, prenosi Blic pisanje austrijskog lokalnog nedjeljnika "Niederösterreichische nachrichten".

   Policija je u njihovu kuću upala u četvrtak, 12. aprila, kada je privela muškarce za koje se pretpostavlja da su obavljali razne poslove u dvorcu Ebenfurth, gdje živi ovaj bračni par.

   Osmerica pronađenih ilegalnih radnika uhapšeni su i protjerani u svoje države, uz zabranu ponovnog ulaska u Austriju.

   Anton Bjelić, suprug i menadžer Dragane Mirković, rekao je da zna da su radnici uhapšeni, te da su oni te nedjelje bili u inozemstvu.

   "Ne znam šta je zapravo u pitanju. U svakom slučaju, to nisu naši ljudi, mi sve radimo po zakonu. Za poslove u zamku sam angažovao brojne austrijske firme koje sve imaju zvaničnu dozvolu za rad, ali nije moj posao da kontrolišem da li neke od njih na crno zapošljavaju ilegalne radnike", rekao je Bjelić.

   Dvorac Ebenfurth, koji je uvršten u kulturno nasljeđe Austrije, od februara 2010. godine u vlasništvu je Dragane Mirković i Bjelića.
   Dvorac se prvi put pominje 1160. godine. Tada se sastojao samo od jednog tornja, a danas ima četiri tornja visine 35 metara i prostire se na 12.000 metara kvadratnih, sa imanjem veličine hektar i po.