Regija
1

Uhapšeni čelni ljudi policije u Vukovaru

FENA
U akciji MUP-a i Uskoka jutros je na području Policijskih uprava (PU) vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske županije (RH) uhapšeno 16 policijskih službenika te civila, a među njima su i načelnik PU vukovarsko-srijemske Blaž Topalović i njegov zamjenik Mato Kirchbauer, potvrđeno je na konferenciji za novinare koju je održao glavni direktor policije Vlado Dominić.

"Sve osobe su uhapšene zbog koruptivnih kaznenih dijela zloupotrebe položaja i ovlasti te davanja i primanja mita", naveo je Dominić.

Prema Dominićevim riječima, od ukupnog broja uahpšenih devet je policijskih službenika od kojih su dvojica s područja PU osječko-baranjske, a preostali s područja PU vukovarsko-srijemske.

"Uhapšena su i dvojica visokopozicioniranih rukovodioca u policiji", kazao je Dominić potvrdivši kako je riječ o načelniku vukovarsko-srijemske policije Blažu Topaloviću i njegovom zamjeniku Mati Kirchbaueru.

Dominić je rekao i kako će na osnovu Zakona o policiji uhapšeni policijski službenici biti udaljeni iz policije te će se protiv njih provesti stegovni postupak.

Hapšenja su plod višemjesečnog kriminalističkog istraživanja Ravnateljstva MUP-a i Uskoka provedenih na području PU vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske, naveo je Dominić.

Također je kazao kako će do izbora novog načelnika PU vukovarsko-srijemske, dužnost vršitelja dužnosti načelnika te uprave obavljati Miroslav Puž iz MUP-a koji je novinarima rekao kako je jutros održao prvi radni kolegij sa saradnicima te kako sigurnost građana na području PU vukovarsko-srijemske nije ugrožena.