Regija
0

Uhapšen sudija Višeg suda u Beogradu

SRNA
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su sudiju beogradskog Višeg suda čiji su inicijali B.B, kao i Z.M.i Đ.M. iz Beograda, osumnjičene da su izvršili krivično djelo trgovina uticajem.

Policija je Z.M. i Đ.M. uhapsila kada su pokušali da napuste teritoriju Srbije na graničnom prelazu Horgoš u ranim jutarnjim satima, navodi se u današnjem saopštenju MUP-a.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su sudiju Višeg suda i još dvoje osumnjičenih u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, u sklopu akcije za suzbijanje korupcije, navodi se u saopštenju.

"Blic" je objavio da je riječ o 61-godišnjem sudiji Branislavu Blažiću.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da se osnovano sumnja da je B.B. već duže vrijeme koruptivnim djelovanjem i korišćenjem društvenog položaja, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi primio novac i druga materijalna dobra s ciljem uticaja na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv osumnjičenog Đ.M.

Stefanović je ocijenio da je ova akcija, kao i ona od prije dva dana, kada je uhapšeno 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jedan građanin, dokaz da u Srbiji niko neće biti zaštićen ukoliko je prekršio zakon.