Zagreb
0

Uhapšen pljačkaš 22 sportske kladionice

FENA
Akcijom interventnih policajaca na zagrebačkoj Trešnjevci uhapšen je 44-godišnjak kojeg se sumnjiči da je u nešto više od tri mjeseca opljačkao čak 22 sportske kladionice, od toga 18 sam, a ostale u saradnji s dvojicom "kolega", izvijestila je danas zagrebačka policija.

Interventna policija u kuću gdje se skrivao nasilno je upala nakon što 44-godišnjak nije odgovarao na naredbe da otvori. Izveden je s "lisicama" na rukama i nakon kriminalističkog istraživanja priveden na zagrebački Županijski sud, gdje mu je određen pritvor.

Jedan njegov saradnik već je od ranije u pritvoru, a drugi je uhapšen dan nakon 44-godišnjaka i još nije odveden pred istražnog sudiju, kažu u policiji.

Sve kladionice opljačkane su na području Črnomerca, Peščenice i Novog Zagreba od kraja oktobra do početka februara, a razbojnici su uz prijetnju pištoljem od zaposlenika tražili novac.

Osim razbojništava u kladionicama, 44-godišnjak je zajedno s nepoznatim muškarcem krajem oktobra prošle godine u stanu u Bužanovoj ulici opljačkao 86-godišnjeg starca i njegovu njegovateljicu.

Prijeteći pištoljem upao im je u stan, tražio da mu daju novac, a zatim ih zaključao u kupaonicu.