Zapalio automobile
0

Uhapšen napadač na hrvatske navijače u Novom Sadu

FENA
Novosadska policija uhapsila je 20-godišnjaka iz Novog Sada zbog sumnje da je s još nekoliko osoba 25. i 26. januara, za vrijeme održavanja europskoga rukometnog prvenstva u Novom Sadu, zapalio automobile hrvatskih registracijskih oznaka u tome gradu, tokom nereda u kojima su napadani hrvatski navijači i njihova vozila, prenijela je u petak Radio televizija Vojvodine (RTV).

“Napadači su preskočili zaštitnu ogradu od žice visoku nekoliko metara, polili automobile benzinom i zapalili ih. Pet minuta kasnije na parkiralištu hotela Sajam zapaljen je i auto sa šibenskim tablicama”, objavio je RTV.

Policija je uhapšenom odredila mjeru zadržavanja do 48 sati i bit će, uz kaznenu prijavu, priveden na saslušanje istražnom sucu u Novom Sadu, navodi se u saopćenju MUP-a.

Vojvođanski mediji podsjećaju da je dva dana ranije u Veterniku, kod Novog Sada, došlo je do napada na navijače hrvatske rukometne reprezentacije, u kojemu je više osoba povrijeđeno a teže je oštećeno i više automobila s hrvatskim tablicama.