Regija
0

Uhapšen najbliži saradnik Luke Bojovića

SRNA
Beograd
Beograd
U Beogradu je danas uhapšen Aleksandar Obradović (34), najbliži saradnik vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića, i kod njega je policija pronašla kilogram kokaina, saznaje Blic.

Španska policija je, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Srbije, uhapsila Bojovića u Valenciji početkom februara 2012. godine.

Bojović je osumnjičen za više ubistava, među kojima su likvidacija Branka Jeftovića - Jorge, kao i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića - Šoka kada su poginuli njihovi tjelohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Za ova krivična djela, osim Bojovića, osumnjičeni su i Vladimir Milisavljević - Budala i Miloš Simović.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici navodi da je Bojović stao na čelo "zemunskog klana" poslije ubistva njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mila Lukovića u martu 2003. godine, a svoju moć je učvrstio nakon hapšenja Milorada Ulemeka - Legije.

Nakon što je postao vođa "zemunskog klana" Bojović je organizovao likvidacije, a lično je učestvovao u pokušajima ubistva Draškovića i Šoka, kada je sa Sretkom Kalinićem pucao iz automobila koji je bio u pokretu.