Spomen dom Ovčara
0

Uhapšen muškarac koji je ispisao uvredljive grafite

FENA
Poseban tim Policijske uprave vukovarsko-srijemske županije širokim operativnim radom otkrio je i uhapsio jučer u popodnevnim satima osobu koja je ispisala ćirilične grafite "Ovo je Srbija", "Srbija" i četiri ćirilična slova "s" na ulaznim vratima i staklenim stjenkama Spomen doma na Ovčari, potvrdio je glasnogovornik PU-a Krunoslav Žgela.

"Tijekom krim obrade poseban tim policijskih djelatnika na cesti Vukovar-Sotin, u blizini odvojka za poljoprivredno dobro Ovčara, zamijetio je osobu na biciklu te ga legitimirao utvrdivši da je riječ o hrvatskom državljaninu D.R. (44) iz Štivica", priopćeno je danas iz PU vukovarsko-srijemske te se navodi da je u vrećici koju je legitimirani vozio na biciklu pronađen dio zastave Vukovarsko-srijemske županije.

Naime, osim ispisanih uvredljivih grafita na Spomen domu Ovčara do čega je došlo s 3. na 4. augusta, s istoga je mjesta nestala i zastava Vukovarsko-srijemske županije, porculansko-glineni križ i desetak krunica.

Legitimirani D.R. je priveden i pretražen te su pronađeni predmeti otuđeni s prostora Spomen doma. Također je pronađen odbačeni crni flomaster kojim je ispisao ćirilične grafite.

"U nazočnosti odvjetnika osumnjičeni je ispitan te je priznao kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske, a tijekom današnjega dana bit će priveden istražnom sucu Županijskoga suda u Vukovaru", navodi se u današnjemu priopćenju PU vukovarsko-srijemske.