Beograd
0

Uhapšen Milenko Kuzmanović, osumnjičeni za ubistvo Pukanića

FENA
Srbijanska policija u Beogradu je uhapsila Milenka Kuzmanovića, kojeg se sumnjiči da je upleten u ubojstvo novinara Nacionala Ive Pukanića, prenijeli su u subotu beogradski elektronički mediji.

Kuzmanović je priveden dežurnom istražnom sucu u Beogradu.

Kuzmanović je bio uhapšen u oktobru prošle godine u Hrvatskoj zbog sumnje da je iz Srbije donio eksploziv koji je korišten za atentat na Pukanića, kao i da je poslije ubistva trebao omogućiti bijeg Robertu i Luki Mataniću.

Poslije 55 dana provedenih u pritvoru Kuzmanović je zbog nedostatka dokaza krajem decembra 2008. pušten. Nakon toga je izjavio da će Hrvatsku tužiti zbog uhićenja i maltretiranja.

Kuzmanović je, kako naglašavaju beogradski mediji, jedan od suradnika nedavno uhapšenog Sretena Jocića osumnjičenog za organiziranje atentata na Pukanića.

Sreten Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhićen je potkraj aprila u vili u elitnom beogradskom naselju Dedinju, koju je iznajmio od obitelji bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića.

Jocić je na saslušanju u policiji nakon hapšenja odbacio sve sumnje da je umiješan u Pukanićevo ubojstvo, rekavši da je uvučen u policijsko-političke igre u Hrvatskoj.

Na zahtjev srbijanskog Posebnog tužiteljstva za organizirani kriminal, koje je istražnom sucu okružnog suda u Beogradu podnijelo zahtjev za provedbu istrage protiv Jocića zbog sumnje da je tijekom 2008. na području Srbije i Hrvatske izvršio kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva, Jocić je zatim saslušan pred istražnim sucem, nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor. Specijalni sud u Beogradu mu je u srijedu 27. svibnja produljio pritvor za još dva mjeseca.