Beograd
0

Ugledni doktor ubio suprugu, pa skočio s 11. sprata

Sarajevo-x.com
Jučer je u Beogradu Dr Branko Radojčić (52), ugledni ljekar i aktivno vojno lice, ubio svoju suprugu Oliveru Radojčić (44), ispalivši joj dva metka iz pištolja u glavu, a potom presudio sebi bacivši se sa 11. sprata na ulicu.

Ovaj događaj odigrao se jučer oko 10 sati u porodičnom stanu u Ulici vojvode Stepe na beogradskom Voždovcu, u kome su Olivera i Branko živjeli sa tri sina.

Do obračuna između supružnika došlo je kad se Radojčić, inače jako ugledan i situiran čovjek, iznenada vratio s posla. Pretpostavlja se da je tada između njega i supruge izbila svađa koja je izmakla kontroli i čiji uzroci za sada nisu poznati. Branko je posegao za službenim pištoljem i dva puta hladnokrvno pucao u glavu svoje supruge koja je ostala na mjestu mrtva. Par sekundi kasnije, sa revolverom u ruci, bacio na se na ulicu i ostao također na licu mjesta mrtav.

Na spratu ispod tragično preminulih supružnika živjeli su Brankovi roditelji, koji su u trenutku nesreće bili sa unucima Đurom (14) i Momčilom (19). Sinovi su za tragediju saznali tako što je jedan od njih, nakon buke koju je čuo iz stana roditelja, pogledao kroz prozor i vidio leš svog oca, otkrivaju srpski mediji.

Njihov najstariji brat Velimir (22) za smrt roditelja je saznao kad se vratio s fakulteta.